dilluns, 3 de novembre del 2014

ACTIVITAT 2: SÍNTESI

a) En una sola frase en negreta: una nova idea que us hagi sorprès, que us hagi copsat, que potser heu acceptat o adaptat a la vostra manera de veure el món educatiu i, especialment la pràctica educativa, que defensaríeu davant d’altres psicopedagogs. Argumenteu-la.

La meva frase o idea en la qual voldria resumir una mica el que ha estat tot aquest debat l’he extret d’una aportació que va fer el meu company Iván Ortiz al fil “La gran idea de Binta” i que penso que resumeix molt be la situació actual: “La tecnologia ens afecta a totes les persones del món, directa o indirectament, degut a l’avanç irremediable que aquestes estan fent”. Durant aquestes setmanes uns i altres hem hagut de defensar dues posicions molt clares i penso que molts hem hagut de fer un gran esforç per cercar argumentacions a favor des d’un punt de vista que inicialment no estàvem d’acord. Al principi no tenia molt clar el fet de defensar la meva posició la qual era socio-determinista, però de mica en mica el fet d’haver de defensar-ho m’ha fet veure les coses d’una altra manera. M’ha passat una mica com el comentari que va fer la meva companya Yanina Soledad Piccoli quan diu que al curtmetratge es pot veure que la nina diu que agafarà el color carn i de sobte agafa el marró, que és el color de la seva pell. Aquest comentari és el que a mi m’ha passat; adonar-me’n que les coses a vegades no sempre son com pensem.

b) Valoreu la vostra pròpia participació en funció dels criteris d’avaluació

En relació a les meves aportacions, penso que he complert amb els requisits que es demanaven. He realitzat 3 aportacions a dos fils diferents, més aquesta síntesi, i els meus comentaris han estat espaiats en el temps. A més, crec que he estructurat les meves aportacions amb arguments sòlids i que estaven recolzats pels documents que hem treballat en el mòduls i els d’ampliació.

c) Trieu un o dos companys que destacaríeu per la seva bona participació

Per acabar, voldria destacar l’aportació de dos companys, que a més ja els he comentat amb anterioritat: Iván Ortiz i Yanina Soledad Piccoli. La raó per la qual penso que han estat companys amb bones aportacions és senzillament que m’han fet pensar i reflexionar sobre la temàtica que hem debatut i que penso que aquest procés reflexiu i de donar-li la volta a les coses, és una de les eines més importants que un psicopedagog ha d’adquirir. A més, penso que si a jo aquestes dues persones m’ha fet veure les coses de manera crítica, estic segur que a d’altres també els hi passarà el mateix.